About my Blog

Kenape cerita kedai kopi?? Suke aku la... =D macam sumer orang tau la kan, kedai kopi nila tmpat lepak n bersembang paling ulung dalam negare kite... Dan kebanyakan topik yang disembang sangatla kurang berpaedah... So, aku cuba nak menongkah arus dengan menjadikan cerita2 kat kedai kopi sebagai citer yang mendatangkan faedah dan munafaat... Xnk bce?? lantak same ko... aku nak tulis gak... =P

Rabu, 12 Mei 2010

Malang berbau sampah...

Betol cakap orang tua... keseronokan keterlaluan mengundang kesedihan n keserabutan...
Al kesah... malam 11 mei 2010... aku, mamak, pejal, beego n ajak plan nak lepak danga bay... Mcm bese geng budak sempang bergerak dgn lori merah bpk aku...

Tengah seronok2 melalak2 dalam keta nyanyi lagu wali dengan kelajuan keta mncecah 130kph... tbe2 bunyik mende putus kat dpn enjin... serta merta keta jadik semput... aku try msk gear xleh... dr lane kanan ngan mode nk motong keta pelan2 aku masuk emergency lane... rupenye enjin da mati... Teros sunyi sepi dalam keta... Dekat stengah jam carik fon plus careline... mcm2 aksi lebuh raya msia ktorang tgk... lori merah bpk aku leh goyang moto lalu sbelah... klajuan 'the doctor'!! (rossi)...


lepak tpi hiway... best gak... =D


Lepas je plus ronda tow keta kuar tol, problem pon da tau(timing belt putus)... tipon ajak... smangat gak nak g danga bay... smpai je danga bay kol 2pg.. haram!! da kosong... weekday kn... lepak makan sambil sedot shisya... pas2 bntai g men fifa kat cc... masing2 umor 21 taun.. perangai cam bdk2... hahah... suboh baru smpai umah masing2(ajak anta... tq jak)...


wat mcm tenang... padahal.. otak serabot


smpai umah aku mmbuta jap... sado2 kol 9 owner keta(bpk aku r) da kejot suh siap2 g repair keta kt tol senai utara... ngan seketul tool box, 1set timing belt baru n 1set bearing baru... aku ngan bpk aku grak nek moto g sne... smpai je ngan pntas aku ngan bpk aku tuka timing belt ngan bearing tuh.. (yg lme da besepai kt dlm tuh...) smangat x smpai 1 jam siap... try stat... xbole!! (dalam ati aku ckp:kompemmende ni da tibai valve... lg malang piston pon jahanem!!)... aku ngan bpk aku pon bkak cover atas enjin tuh... bkak jer... mcm yg aku agak... da besepai!! aku rse cam nk pecah pale tengok... bru bkak atas tgk valve da tekeluar... shaft da patah2...huh.... bpk aku lek je wat kool... "xpe.. kemas kite panggil tow truck bwk blk kite wat kt umah.. lg senang..."


da macam F1 lak kn... hahah


huh... npela time aku pkai die nak putus... pape pon hero dlm citer ni is bapak aku... kool je... hebat lak men bukak2 natang tuh... kalo aku... anta bengkel.. pas2 kna ketok 4 5 ribu... temenung 3 bulan mkn megi... =D

5 comments:

Tanpa Nama berkata...

kasihan :)

PaRK LeE berkata...

da nsb... huh... =(

TheBrainWithPain berkata...

kalo timing belt putos overhaul jela jawabnye. tu la, nk lenjan sampai 130 tapi x servis. kan da saket. haha

PaRK LeE berkata...

da nk jadik nk wat cmne setan...

Tanpa Nama berkata...

padan muke kau.spe soh xnk ajk aku.syakir.

Catat Ulasan